INFORMARE EPILARE DEFINITIVA LASER

INFORMARE EPILARE DEFINITIVA LASER

INFORMARE EPILARE DEFINITIVA LASER

INFORMARE EPILARE DEFINITIVA LASER

 

 

Instructiuni inainte de tratament

 1. Va rugam sa urmati toate instructiunile din formularul de consimtamant. Discutati cu operatorul despre istoricul dumneavoastra medical (medicamente, alergii, tipul de piele pe scala Fitzpatrick, orice tendinta de cicatrizare sau vindecare lenta).
 2. Nu luati medicamente care provoaca fotosensibilitate cu cel putin 6 saptamani inainte de tratamentul cu laser. Daca luati medicamente pe baza de reteta care provoaca fotosensibilitatea, va rugam sa luati legatura cu medicul dumneavoastra pentru a discuta optiunile dumneavoasta.
 3. Cu cel putin 6 saptamani inainte de tratamentul cu laser evitati cremele de depilare, ceara, electroliza si folosirea unui epilator.
 4. Nu luati ACCUTANE (sau produse care contin isotretinoin) cu cel putin 6 luni inainte de tratamentul cu laser.
 5. Nu luati RETIN-A (sau produse care contin tretinoin) cu cel putin 2 saptamani inainte de tratamentul cu laser.
 6. Pe zona de tratament nu pot fi rani deschise, leziuni sau infectii ale pielii.

 

In ziua tratamentului

 1. Radeti zona care urmeaza sa fie tratata. Daca totusi raman fire de par in zona de tratament, va rugam sa ne lasati sa radem zona respective, deoarece acest lucru ne permite sa definim mai bine zona de tratament.
 2. Spalati usor zona care urmeaza sa fie tratata. Nu aplicati creme, lotiuni sau alte produse, cu exceptia unui anestezic local (daca este cazul).
 3. Daca veti utiliza anestezic local, asigurati-va ca ati revizuit toate avertismentele associate utilizarii sale.
 4. Imbracati-va astfel incat sa puteti expune modest zona de tratament.
 5. Daca doriti, inainte sa incepeti tratamentul, puteti lua medicamente antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul.
 6. Va rugam sa veniti la primul tratament cu 15 minute mai devreme, respectiv cu 10 minute mai devreme la tratamentele urmatoare. Astfel vom avea timp pentru completarea documentelor necesare si aa respectam programarea dvs. Va rugam sa nu intarziati.

 

Ingrijire post-tratament

 1. S-ar putea ca dupa tratament sa aveti o senzatie usoara de arsura, care va disparea dupa cateva ore. Roseate pielii, vanatai usoare si/sau edeme usoare sunt normale si pot dura cateva zile. Daca doriti, puteti lua medicamente antiinflamatoare (cum ar fi ibuprofen). Evitati expunerea la soare. Daca expunerea la soare este inevitabila, ar trebui sa utilizati crema de protective solara (SPF 30 sau SPF 50) timp de 4-6 saptamani dupa tratamentul dvs.
 2. Pastrati zona tratata curata si uscata pentru urmatoarele cateva zile, spaland-o usor de doua ori pe zi. Nu aplicati crème sau lotiuni, deocarece acestea pot infunda porii si pot provoca complicatii.
 3. In cazul in care apar vezicule, puteti folosi unguent pentru vindecare. Pachetele de gheata si compresele reci sunt extrem de utile in primele zile. Evitati caldura si nu folositi comprese calde. Zona de tratament poate fi lasata neacoperita, nu este nevoie de bandaj sau pansament special. Se recomanda imbracaminte lejera si confortabila.
 4. Nu frecati si nu exfoliate zona de tratament timp de 7 zile. Nu utilizati substante chimice sau medicale (altele decat cele mentionate in aceste instructiuni) pe zona tratata timp de o saptamana.

 

 

Sedintele vor fi facute la interval de 4-6 saptamani, daca nu se respecta acest interval cu strictete, rezultatele nu vor fi cele scontate deoarece firul de par nu va fi surprins de unda laser in stadiul de anageneza pentru a putea fi arsa radacina.

Contraindicaţii

Femeia este însărcinată; Persoana a urmat un tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni sau a făcut electroliză în ultimele 6 luni; Persoana care suferă de lupus eritematos sau vitiligo (boli autoimune).; Persoana care urmează tratament cu medicamente fotosensibilizante, cum este tetraciclina; Persoana prezintă boli de coagulare a sângelui; De asemenea, epilarea laser este contraindicată celor care urmează tratamente cu anticoagulante; Persoana care are tatuaje sau machiaj permanent în zona care se doreşte a fi epilată; Există infecţii cutanate active în zona ce va fi epilată; De asemenea, este nevoie de prudenţă în efectuarea epilării cu laser dacă: persoana are psoriazis, a urmat tratament cu aspirină sau ibuprofen recent sau încă îl urmează, persoana are istoric de herpes în zona ce va fi epilată, persoana are montat pacemaker, defibrilator, are boli endocrine cu hirsutism (păr în exces), persoana s-a bronzat recent natural sau la solar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu folosind contul tau de facebook
Trimite si prietenilor tai!
Copyright 2018 © Zelloon Beauty Clinic Constanta. Toate drepturile rezervate.
Designed with by DesignMe.ro