Epilare definitiva laser

Epilare definitiva laser

CE ESTE EPILAREA DEFINITVA CU LASER?

Clinica de infrumusetare Zelloon Beauty Clinic va ajuta sa uitati de durerea epilarii lunare cu ceara si sa scapati de parul nedorit de pe fata si corp prin epilare definitiva cu LASER DIODA, un laser performant care promite ca in 5-6 sedinte sa elimine 95% din pilozitate.

Epilarea laser reprezintă distrugerea permanentă a firelor de păr de pe suprafata corpului în proportie de 80-95%. Metoda este progresiv definitivă, desfăsurându-se, în medie, în 5-6 sedinte spatiate la interval de 4-6 saptamani. Epilarea definitivă cu laser se bazează pe principiul fototermolizei înalt selective care distruge tintit rădăcina firului de păr fără a afecta pielea din jur.

Epilarea definitivă cu laserul este o metodă sigură, fără reactii adverse imediate ori la distantă. Laserul nu este iradiant, deci nu afectează organele interne. El are o tintă specifică, în cazul epilării definitive, si anume pigmentul de la nivelul rădăcinii firului de păr (melanina), distrugându-l doar pe acesta.

Epilarea laser poate fi efectuată la ambele sexe si pe orice zonă cutanată cu păr, insa la adolescenti este de preferat a se incepe, la fete dupa varsta de 14-15 ani, dupa minim 2 menstre, iar la baieti dupa 18 ani. Este utilizată atât din motive estetice pentru îndepărtarea părului nedorit cât si din motive medicale la persoanele cu infectii cutanate repetate (foliculite), fire de par crescute sub piele, hirsutism sau hipertricoză. Din acest motiv, înaintea unei sedinte de epilare definitivă este foarte importantă efectuarea unui consult care stabileste tipul de piele, tipul firului de păr, eventualele boli ale pielii etc.

Pe parcursul unei sedinte laser pacientul poate resimti o senzatie de întepătură care depinde în mod direct de cât de sensibilă este zona pe care se face epilarea dar si de energia utilizată pentru efectuarea tratamentului.

Durata unei sedinte variază de la 10-15 minute până la 60-90 minute.

În cadrul unei sedinte, unda laser afectează doar firele de păr aflate în faza de crestere (în medie 15-20%), restul firelor de păr suferind doar o încetinire a cresterii fără a le fi complet distrusă radacina. Din acest motiv sunt necesare mai multe sedinte (în medie 5-6 în functie de zona de tratat) pentru a putea cuprinde toate firele de păr în faza de crestere.

Rezultatele epilării definitive sunt permanente dar nu trebuie să uităm că, mai ales la persoanele tinere, cresterea părului este un fenomen dinamic, ceeea ce înseamnă că, pe parcursul vietii, pot să apară noi fire de păr, altele decât cele distruse cu laserul. De asemenea, la cei cu afectiuni endocrinologice asociate, tulburările hormonale pot determina aparitia de noi fire de păr. De aceea, în aceste situatii, este necesară asocierea tratamentului hormonal la sedintele de epilare definitivă. Pe un cm patrat de piele se afla 100 de foliculi pilosi care se pot activa pe parcursul vietii sub actiunea diferitilor factori.

În concluzie, epilarea laser este definitivă pentru firele existente dar nu împiedică aparitia de fire noi (cauzate de sarcină, tulburări endocrine, diferite medicamente etc.).

Imediat după sedinta de epilare zona tratată este usor iritată, rosie, fapt ce persistă timp de câteva ore. Este recomandabil a se folosi creme hidratante si fotoprotectie.

– epilarea laser se adresează tuturor tipurilor de piele, indiferent de sex si de vârstă

– la adolescenti cresterea părului este mai persistentă si este posibil să fie necesar un număr mai mare de sedinte

– epilarea definitivă cu laser nu este recomandată pe pielea bronzată. Cele mai bune rezultate se obtin când pielea este deschisă la culoare, iar părul are o culoare cât mai închisă

-intervalul dintre sedinte este de 4-6 saptamani.

Nerespectarea acestor intervale de timp înseamnă, de fapt, nerespectarea ritmului de creştere a firului de păr, adică a ciclului pilar, ceea ce va determina o eficienţă redusă pe termen lung, firele de păr crescand din nou, la scurt timp după terminarea şedinţelor.

 

Firul de păr nu trebuie smuls cu 2-4 săptămani anterior de începerea tratamentului şi pe toata durata acestuia, putand fi îndepărtat utilizand lama de ras sau crema epilatoare, iar în ziua terapiei acesta trebuie îndepărtat recent, deoarece ţinta în acestă procedură este foliculul pilos, si nu firul de păr. Atat periodicitatea cat si respectarea indicatiilor inainte de procedura trebuiesc respectate, pentru o eficacitate maximă a procedurii.

Pentru mentinerea efectului pe termen lung este necesara o sedinta de epilare pe an, Pentru persoanele cu ovare polichistice este indicata repetarea epilarii de 2ori/an.

Contraindicaţii ale epilarii cu laser

femeia este însărcinată, persoana a urmat un tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni sau a făcut electroliză în ultimele 6 luni, persoana suferă de lupus eritematos sau vitiligo (booli autoimune), persoana urmează tratament cu medicamente fotosensibilizante, cum este tetraciclina.   persoana prezintă boli de coagulare a sângelui.

De asemenea, epilarea laser este contraindicată celor care urmează tratamente cu anticoagulante., persoana are tatuaje sau machiaj permanent în zona care se doreşte a fi epilată, există infecţii cutanate active în zona ce va fi epilată, persoana are psoriazis.   a urmat tratament cu aspirină sau ibuprofen recent sau încă îl urmează, persoana are istoric de herpes în zona ce va fi epilată,  persoana are montat pacemaker, defibrilator.   are boli endocrine cu hirsutism (păr în exces),  persoana s-a bronzat recent natural sau la solar.

 

 

 

Lasa un comentariu folosind contul tau de facebook
Trimite si prietenilor tai!

Citeste si alte articole

Copyright 2018 © Zelloon Beauty Clinic Constanta. Toate drepturile rezervate.
Designed with by DesignMe.ro